Advertentie

Het Sindone complot

43

Gelezen 52 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 3 Recensies 14
Thrillers & Spanning   Topics 0
Twee gewetenloze broederschappen willen de heilige lijkwade van Christus stelen: een bloedig conflict, dat z'n oorsprong vindt in de eeuwenoude geschiedenis van het Christendom. En zelfs vandaag gaan ze nog over lijken...

Na een brand in de dom van Turijn wordt het lijk geworden van een man met afgesneden tong. In Turijn zit bovendien al enkele jaren een man zonder tong in de gevangenis. Commissaris Marco Valoni staat voor een raadsel. Iemand lijkt het op de Sindone te hebben voorzien - de heilige lijkwade van Christus, de kostbaarste relikwie uit het christendom.
Wie zijn de zwijgende mannen? Is er een verband met eerdere branden? En wat verbergt Umberto D'Alaqua, de ondernemer wiens bouwfirma de kerk renoveert?
Hun speurtocht voert Marco Valoni en kunsthistorica Sofia Galloni naar het verleden, naar een nauw vervlochten netwerk van twee geheime genootschappen: een vroegchristelijk genootschap uit Turkije en een orde van zeer invloedrijke nakomelingen van de Tempeliers.
Wanneer Marco, Sofia en de Spaanse journaliste Ana Jiménez, die op eigen houtje onderzoek doet, de geheimen van de Tempeliers dreigen te ontraadselen, brengen zichzelf in groot gevaar.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Thriller
Oorspronkelijke titel
La hermandad de la sábana santa
Vertaald door
C. Blank Elvira Veenings
Uitgeverij
Uitgeverij Rainbow bv
Eerste editie
01 april 2005
Laatste editie
01 januari 2010
ISBN
9789058313546 , 9789058313980 , 9789058318466


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (14)

Keuze van de redactie
Kim Moelands Auteur

Teleurstellend

door: Kim Moelands 1 like
Van een debuutboek dat in Spanje De Da Vinci Code van de eerste plaats in de bestsellerslijsten verdrong, mag je heel wat verwachten. Zeker als dat boek ook nog eens aan tien landen is verkocht, veel goede kritieken krijgt en op het witte doek verschijnt. Niets is echter minder waar. Het lezen van ...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het Sindone complot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.