Advertentie
Het uiterste der zee

Het uiterste der zee

37
Gelezen 42 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 35 Favoriet 3 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Twee Joodse families uit het land achter de dijken

In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen, wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel en de veehandel. Al snel krijgen Meijer en Mies een dochtertje, Sara, maar het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd. Moeder en kind duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd, maar blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.
Een bijzondere ontmoeting vormde de inspiratiebron voor deze roman. Indrukwekkende herinneringen en diepgravend onderzoek waren daarna het vertrekpunt voor Het uiterste der zee.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Laatste editie
09 oktober 2018
ISBN
9789029525664 , 9789029525671
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Boeken in oorlogstijd
04 mei 2019 15 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Niet zo bekend als Anne Frank wel even bijzonder

door: Soraya Latten 1 like
Volg een aantal Joodse families tijdens de tweede wereldoorlog. Een waargebeurd verhaal uit het Friese en Groningense landschap. Dit boek laat de impact zien van de oorlog zowel tijdens als na 1945 een verhaal wat je meeneemt en niet meer loslaat. Dit boek was voor mij het meest indrukwekkende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook