Advertentie
Verschrikkelijke kind

Het verschrikkelijke kind

17
Gelezen 25 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Olav ziet eruit als een monster, een grote dikke duivel. Hij heeft x-benen, een groot hoofd en uit zijn ogen spreekt diepe haat. Voor een kind van twaalf heeft hij een ongelooflijke kracht. Zijn toch al labiele moeder kan hem allang niet meer aan en daarom wordt besloten hem in Huize Lentezon, een opvoedingsgesticht voor onhandelbare kinderen, te plaatsen. Directrice is de strenge Agnes Vestavik.

Op een avond wordt Agnes Vestavik dood aangetroffen achter haar bureau, met eenmes in haar rug, en blijkt de vreemde jongen Olav via het raam te zijn verdwenen. De charismatische rechercheur Hanne Wilhelmsen wordt ingeschakeld. Zij pakt op integere, maar wel eigenzinnige wijze het onderzoek aan.

Het verschrikkelijke kind is een aangrijpende thriller, met diep psychologisch inlevingsvermogen geschreven. Anne Holt is als geen ander in staat een thriller te schrijven die zowel mannen als vrouwen boeit.

Genre
Literatuur & Romans
Oorspronkelijke titel
Demonens død
Serie
Hanne Wilhelmsen (3)
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029521666
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Door lezers

Thriller Café / Anne Holt
21 maart 2018 25 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

Het einde verrast en stemt tot nadenken

door Jeroen Beghin op 03-05-2003

Uitmuntende thriller over een onhandelbare jongen die verdacht wordt van moord op de directrice van een kindertehuis. Komt misschien wat traag op gang, maar het einde verrast en stemt tot nadenken.

Lezersrecensies (1)

door: Joyce Remmerswaal 1 like
Het verschrikkelijk kind is het derde boek van Anne Holt met Hanne Wilhelmsen in de hoofdrol. Het boek begint met de aankomst van Olav in een "kindertehuis" in Oslo. Hij introduceert zichzelf als het verschrikkelijke kind.

De actie in het boek laat lang op zich wachten, de laatste 60 bladzijdes...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook