Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het zout der aarde
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 19 4 12 3 2 2 0 1 1

Het zout der aarde

34

Gelezen 35 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 58 Favoriet 5 Recensies 8
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 1   Topics 0
Het is 1914 en de bejaarde keizer Franz Joseph van Oostenrijk-Hongarije ondertekent een oorlogsverklaring aan Servië. Overal in de dubbelmonarchie wordt de mobilisatie uitgeroepen. De verwachting is dat de oorlog hoogstens vier weken zal duren en zal eindigen in een eclatante overwinning.
Het grote wereldgebeuren raakt ook een Galicisch dorpje in een uithoek van het immense Habsburgse keizerrijk. Daar woont Piotr - een simpele ziel, ongeletterd en goedgelovig - die klusjes doet op het dorpsstationnetje. Zijn kostbaarste bezit is een afgedankte spoorwegpet en hij vereert de keizer. Wanneer Piotr wordt opgeroepen voor de dienst, is het alsof God zelf hem een bevel heeft gegeven. Dan begint zijn reis naar de oorlog. Wat gebeurt er met deze eenvoudige man, die niets begrijpt van wat er om hem heen gebeurt?
De eerste Nederlandse vertaling van Het zout der aarde verscheen in 1937 bij Uitgeverij Wereldbibliotheek, op advies van Joseph Roth. Deze meeslepende anti-oorlogsroman wordt nu opnieuw vertaald, zodat Józef Wittlins tijdloze boodschap weer een eeuw lang mee kan. Met een nawoord van Madeleine Rietra, vice-voorzitter van het Internationale Joseph Roth Genootschap in Wenen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Vertaald door
Dirk Zijlstra
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Eerste editie
13 oktober 2020
Laatste editie
11 februari 2021
ISBN
9789028450875 , 9789028451209


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (8)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het zout der aarde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken