Advertentie
Hoe word je een wielerfan (en blijf je er een)?

Hoe word je een wielerfan (en blijf je er een)?

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Er gebeurt nooit wat, Belgen winnen de laatste tijd zelden grote wedstrijden, nog gezwegen over het altijd op de loer liggende dopingspook. Dus ja, waarom nog naar wielrennen kijken anno 2019? Ook Matthias Vangenechten kent de excuses om wielrennen maar niks te vinden. In een schalkse stijl betoogt hij dat niet het wielrennen maar de wielerbeleving in crisis is. Gelukkig voelt hij zich niet te verheven om de lezer een alternatieve zienswijze aan te reiken. Het gaat wellicht wat ver om te zeggen dat hij de wielerbeleving heruitvindt, hoewel. Het hemeltergende chauvinisme, de kwalijke spektakelzucht, de oppervlakkige personencultus, de valse heroïek, er zullen heilige huisjes sneuvelen. Omdat het niet anders gaat. Niet met weerbarstigheid als beoogd doel, maar uit algehele noodzaak. Opdat u aan het eind van dit werkje de kunst van het kijken naar wielrennen volmaakt beheerst. Matthias Vangenechten (1992) is in de eerste en de laatste plaats wielerliefhebber. Hij werd groot met Lance Armstrong, Marco Pantani, Frank Vandenbroucke, Johan Museeuw, Riccardo Riccò, Jan Ullrich en Richard Virenque. Je kunt niet zeggen dat hem dat niet heeft beïnvloed. Hij tweet als @vremdetweet, houdt de satirische blog The Vremde Mirror en schrijft ook voor de Nederlandse wielerblog Het is Koers.

Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
29 mei 2019
ISBN
9789463104425 , 9789463104616
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

Wie wielrennen snapt, begrijpt de wereld

door Gert op 23-07-2019

Veel mensen hebben een zeer uitgesproken, al dan niet terechte, mening over het wielrennen in het algemeen en over het kijken ernaar in het bijzonder. Iedereen die de sport een beetje volgt kent de vooroordelen wel: het is saai, het dopinggebruik is niet van de lucht... Dit alles was voor de Vlaamse wielerkenner en -liefhebber Matthias Vangenechten (1992) aanleiding een boekje te schrijven met de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook