Advertentie

Hondenfluitjes van de Vlaamse Elite

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Serveer op een Vlaams-nationalistisch sponsordiner varkensgebraad en veel aanwezigen zullen grijnzen. Omdat ze het lekker vinden? Of toch vooral omdat het duidelijk maakt wie er niet bij hoort? Politiek is een strategisch spel van taal en beelden. Die beeldtaal speelt met een dubbele bodem aan betekenissen. Vlaams Belang en N-VA zijn meester in die zogenaamde ‘hondenfluitjes’: bedekte toespelingen die vooral door hun achterban worden begrepen. Van ‘kerstmarkten’, ‘#MSM’, ‘wendbaar werk’ en ‘loonkost’ tot ‘omvolking’, ‘lingerie voor mannen’ en ‘de culturele elite’: dit boek is een verklarende handleiding bij de newspeak van radicaal-rechts. Als voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen taal de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal?

Met bijdragen van o.a. Wouter Hillaert, Rachida Lamrabet, Nigel Williams, Orhan Agirdag, Wies Descheemaeker, Mieke van den Broeck, Jeroen Laureyns, Ciska Hoet, Ludo De Brabander, Fikry El Azzouzi, Dominique Willaert, Jan Dumolyn, Anton Jäger, Tine Hens, Jean-Paul Van Bendegem en Olivier Pintelon.

Met cartoons van lectrr
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Uitgeverij
Epo, Uitgeverij
Eerste editie
23 juli 2021
Laatste editie
23 juli 2021
ISBN
9789462672925 , 9789462672932


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Hondenfluitjes van de Vlaamse Elite

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.