Hoogverraad
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 4 3 3 2 1 1 0

Hoogverraad

8

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 2
Young adult Artikelen 2 Spots 2   Topics 0
Zuid-Frankrijk, 1242. De veertienjarige Philippe is katholiek, maar zijn beste vrienden zijn katharen. Wanneer zij meer en meer bedreigd worden door de oprukkende inquisitie, kiest Philippe partij voor zijn vrienden. Met het afleggen van de eed wordt hij lid van de ‘Orde op brood en wijn’.

De inquisitie wordt echter steeds feller. Philippe beseft dat hij met vuur speelt, maar zet toch zijn leven op het spel om zijn vriendin Esperte te redden. De reddingsactie slaagt, maar nu moeten ze allebei vluchten voor de ketterjagers. Juist op het moment dat er meer dan 400 gevluchte katharen in de burcht Montsegur wonen, besluit de Franse koning de burcht te belegeren; de brandstapels worden al opgebouwd. In hun vlucht worden Philippe en Esperte herkend als katharen. Alles lijkt verloren. Nog dezelfde dag staat Philippe voor de inquisitie. Is hij ze te slim af, of eindigt hun actie fataal?
+


Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Sport, spel (>12 jaar)
Fictie 13-15 jaar
Oorspronkelijke titel
Hoogverraad
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
Eerste editie
29 maart 2011
ISBN
9789026135392 , 9789026128424


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Interessant

door: Christina Eecen 1 like

Hoogverraad is geschreven door Louise Flint, een boek over de duistere tijd van de inquisitie in Frankrijk. Ze begon met schrijven, omdat de boeken die zij graag las, niet bestonden. Flint heeft op haar elfde al eens een schrijfwedstrijd gewonnen. Hoogverraad is haar debuut, waarin ze niet voor de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hoogverraad

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.