Advertentie
Hopman

Hopman

3
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Ik had me het verblijf in het pleeggezin Kraaijvanger anders voorgesteld. Vanwege mijn gespetter op de tegelwand mag ik thuis ik niet meer onder de douche en moet ik naar het badhuis. Ik slaap in een studeerkamer die ik niet mag gebruiken om mijn huiswerk te maken. Het meest teleurgesteld ben ik door het verraad van de man die ik ooit Hibbie noemde. De hopman die zijn arm om me heen sloeg en mij zijn zoon noemde.

Hopman is het verbluffend openhartige relaas van Rudie Kagie, een ex-voogdijpupil die op zijn twaalfde een journalist ontmoet die zich opwerpt als zijn mentor, reddende engel en tweede vader. Er groeit een onconventionele vriendschap tussen de verstokte vrijgezel en het naar liefde hunkerende verschoppelingetje. Samen gaan ze op zoek naar de vrouw en moeder die het gezin compleet zal maken. Maar alles loopt anders.
Rudie Kagie (1950) is journalist en schrijver. Over zijn kinderbeschermingsverleden schreef hij eerder Schuifkaas (2011).

Over Schuifkaas:
'Grote emoties van de ik-figuur worden via dit mooie, compacte verhaal voorzichtig via de band gespeeld. Ze komen harder aan dan eindeloos gelamenteer over trauma's. (...) Een klein meesterwerk.' de Volkskrant

'Hartverscheurend mooi.' Trouw

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
09 december 2016
ISBN
9789044630183 , 9789044630190
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

must read

door: Johan de Feijter 1 like
Indrukwekkend boek over jeugdhulpverlening in jaren 50 en 60. geschreven door de auteur die uit eigen ervaring put. Het is geen tranentrekker geworden terwijl alle ingrediënten daarvoor aanwezig zijn. Waarom een mustread? Dit voor met name degenen die werken in de jeugdhulpverlening, voor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook