Advertentie

Huidhonger

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
"Schilderen en tekenen is een verslaving die mij als meerdere jaren in de ban heeft. Alle werken zijn reacties op het tragische en schone van de vergankelijkheid. In feite kan men elk schilderij op die manier als een Vanitas omschrijven. Als een voyeur observeer ik met penseel of houtskool de wereld rondom mij en in mij. Hoe ik mijn omgeving interpreteer. We zoeken de ziel in de ogen van een ander. Om dat op doek te krijgen, dat is de taak. Proberen dat karakter vast te leggen. Mijn schrijfsels proberen daarentegen een wereld te begrijpen waarin ze tot stand komen. Het is een manier om direct mijn gevoelens neer te zetten in manieren waar ik beperkt word door een schilderij."

Huidhonger is een poëziebundel van beeldend kunstenaar en schrijver Quinten De Coene. Geschreven werk van de auteur wordt door velen omschreven als anti-gedichten. Thema's zoals vergankelijkheid, eenzaamheid en liefde komen vaak hand in hand aan bod. De Coene tracht het kitscherige kermisgehalte te verbinden met de grote kunst. Wat volgt is een pastiche van experimenten in woorden.
+


Genre
Poëzie
Poezie
Aantal pagina’s
69
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
08 juli 2021
Laatste editie
08 juli 2021
ISBN
9789464356526


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Huidhonger

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken