Advertentie
boomroosvis

Ik ben van boom roos vis

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Boom-roos-vis, later maan-roos-vis en tegenwoordig ik-kim-sim: een kleine tien miljoen kinderen hebben leren lezen met die eerste woorden. ‘Veilig leren lezen’, de methode die de Fraters van Tilburg in 1958 ontwikkelden, is nog altijd de meestgebruikte in het Nederlandse en Vlaamse basisonderwijs. Ger Janssen beschrijft de intrigerende geschiedenis van het leesonderwijs in de twintigste en eenentwintigste eeuw aan de hand van deze methode van Zwijsen en vijf belangrijke voorlopers. Dit boek laat zien hoe de didactiek veranderde, en hoe de methode van frater Caesarius Mommers door de jaren heen steeds inspeelde op nieuwe inzichten en op de veranderende maatschappij.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
255
Uitgeverij
Zwijsen Uitgeverij
Laatste editie
11 augustus 2020
ISBN
9789048732500
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Op de schouders van anderen

door: leeswolvin 1 like
Frater Caesarius Mommers wordt beschouwd als de leesvader van Nederland omdat hij aan de wieg stond van de aanvankelijk leesmethode Veilig leren lezen van uitgeverij Zwijsen in Tilburg. Mommers heeft echter herhaaldelijk aangegeven dat hij het schrijven van een methode niet in zijn eentje kon. Een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook