Advertentie

Ik moet u echt iets zeggen

119

Rank 820 Gelezen 126 Aan het lezen 11 Wil ik lezen 146 Favoriet 2 Recensies 7
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 2   Topics 0

In 'Ik moet u echt iets zeggen' komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen. Wat aanvankelijk een doodgewone situatie lijkt mondt uit in de naakte waarheid, soms subtiel onthuld, soms als een mokerslag uitgedeeld: een vrouw meldt aan de ontbijt tafel achteloos en totaal onverwacht dat ze wil scheiden, een andere vrouw neemt wraak op haar bedillerige echtgenoot door de erfenis van zijn moeder een rol te laten spelen, de moeder van een moorddadige zoon doet een verrassend beroep op de rechter. Mensje van Keulen geeft een stem aan personages die niet vaak gehoord worden. ‘Horror en huiselijkheid’: deze delicate combinatie typeert haar werk (aldus Marja Pruis) en dat ondergaat de lezer van de weergaloze verhalen in deze bundel, die bovendien de humor niet schuwt.

+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
17 februari 2020
Laatste editie
17 februari 2020
ISBN
9789025458928 , 9789025458935
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (7)

Keuze van de redactie
Eline van der Boog Hebban Recensent

Spitsvondige verhalenbundel waarin niets teveel wordt gezegd

door: Eline van der Boog 1 reactie

De kunst van korte verhalen is om in een beperkt aantal woorden een wereld op te bouwen waarin personages tot leven komen. Tijdens die kortstondige glimp in hun leven is voor details dikwijls maar weinig ruimte weggelegd. Toch weet Mensje van Keulen (1946) in haar nieuwe verhalenbundel Ik moet u...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ik moet u echt iets zeggen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.