Advertentie

Ik niet.

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Allesoverheersend in de jeugd van Joachim Fest was zijn vader, een leraar in Berlijn. Vanaf 30 januari 1933, de dag waarop Hitler aan de macht kwam, verzette deze Fest zich koppig tegen de nieuwe machthebbers. In het voorjaar van 1933, toen Joachim zeven jaar oud was werd zijn vader ontslagen en begon een hardnekkige strijd om de nazitijd te overleven.De karakters van zijn ouders, zijn ontwikkeling als puber, zijn krijgsgevangenschap in Frankrijk en die van zijn vader in Rusland- Fest beschrijft ze met een zeldzame helderheid en scherpte. Het is een indringend verslag van een jeugd op het scherpst van de geschiedenis en een fascinerende beschrijving van de vaak onderbelichte groep die zich in Duitsland tegen de nazi's keerde.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
347
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789023425656
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Rechtlijnigheid in geweten.

door: Dirk 1 like
Hij had altijd gedacht dat hij in bijna tachtig jaar enig uitsluitsel zou krijgen over de vraag waartoe je eigenlijk op aarde was. Maar nu wist hij dat het leven je voor de gek hield. Dit is een citaat uit het mooie boek van de jeugdjaren van Joachim Fest en over zijn vader, een leraar in Berlijn....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook