Advertentie
In de schaduw van de kroon

In de schaduw van de kroon

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Na de mysterieuze dood van koning Hendrik in 1135, breekt de strijd om de opvolging los. Guillaume de Montfroid wordt na de dood van koning Hendrik, zowel door Mathilda van Engeland als Stefanus van Blois onder druk gezet, om positie te kiezen in de strijd om de kroon van Engeland en het hertogdom Normandië. De dood van de koning betekent voor Gerlinde en haar dochter Lisette, een onvoorziene ommekeer in hun leven.
Guillaume de Montfroid treedt opnieuw in het huwelijk. Zijn zoon Henri is daarover misnoegd. Die tracht verder, met de hulp van zijn vriend Jacques d’Orlaix, zijn ambitie om hertog van Normandië te worden waar te maken. Om dit doel te bereiken zijn intriges, doodslag, bedrog en gekonkel de instrumenten bij uitstek.
Tijdens het beleg van Verneuil wordt Fleur, de dochter van de burchtheer Louis d'Ambois, hopeloos verliefd op Rowan, de zoon van een smid. Hun standenverschil noopt hen deze relatie geheim te houden. Als Fleur dan ook nog dreigt uitgehuwelijkt te worden, om zo de belangen van haar vader te dienen, zoeken ze wanhopig een uitweg.
Isolde de Montfroid wordt een amazone, bedreven met de wapens. Uit een totaal onverwachte hoek krijgt ze een huwelijksaanzoek.
Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
483
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
05 juni 2020
ISBN
9789464050318
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic