Advertentie
In het licht van de psalmen

In het licht van de psalmen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
HANS BOUMA
?In het licht van de psalmen

Met de psalmen zing je een gat in de nacht. Steeds breekt er weer een nieuwe morgen aan.?De psalmen hebben eeuwenlang dichters en musici geïnspireerd. Ze zijn berijmd, verklankt en getoonzet, ze zijn generaties lang gelezen, gezongen en (in preken) uitgelegd.
In dit boek doet theoloog en dichter Hans Bouma nog iets anders. Hij spreekt de oude liederen in zijn eigen woorden en met zijn eigen accenten opnieuw uit. Waar komen de psalmen voor hem uiteindelijk op neer? In welke zin zijn het zíjn psalmen geworden? De 150 teksten in deze uitgave kunnen het best getypeerd worden als impressies. Het gaat om persoonlijke indrukken die de psalmen bij hem hebben achtergelaten.

Hans Bouma (1942) is dichter, theoloog en publicist. Hij was gemeentepredikant en uitgever van vele uitgaven op het gebied van natuurbehoud en dierenrechten. Hij was zeven jaar bestuurslid van de Partij voor de Dieren. Uitgangspunt in zijn boeken, zowel algemene als spirituele: inclusieve humaniteit. Een humaniteit die rekening houdt met alle levensvormen.

Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Abdij Van Berne, Uitgeverij
Laatste editie
08 november 2019
ISBN
9789089723499
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic