Advertentie

In het restaurant

26

Gelezen 27 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 20
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0   Leesclub

In restaurants wordt nooit alleen maar gegeten. Het gaat er sinds de achttiende eeuw ook altijd om zien en gezien worden, om het signaal van stijl en distinctie, en om het gevoel bij vreemden te zijn en toch thuis. De ongeduldige gast gunt het personeel geen rust met zijn wensen. In de keuken, aan de toog en aan tafel komen plezier en hard werken, élégance en uitbuiting, en culturele diversiteit en racisme met elkaar in aanvaring. Groezelig of grandioos: restaurants zijn een spiegel van de samenleving. Ribbat reflecteert daarop aan de hand van het werk van o.a. Baldwin, Ehrenreich, Sartre, Orwell en andere schrijvers, kelners en chefs. Een vertelexperiment vol tempo tussen cultuurwetenschap en docu-roman in.

+


Genre
Kunst & Cultuur , Onderwijs & Wetenschap
Cultuurwetenschappen algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
Eerste editie
01 november 2016
Laatste editie
01 november 2016
ISBN
9789045032986


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (20)

Keuze van de redactie

Een kijkje achter de schermen van het restaurantwezen

door: Jeanette

Christoph Ribbat heeft met In het restaurant een zeer smakelijk en boeiend boek afgeleverd. Wie in een restaurant werkt, of het nu in de bediening is of in de keuken, zal veel in het boek herkennen. Ben je alleen maar gast in restaurants dan is dit boek een blik in een wereld waar je wellicht geen...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: In het restaurant

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken