Advertentie

Ingelepeld

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0
We worden overspoeld met voedingsadviezen, maar veel zijn misleidend of zelfs gevaarlijk voor onze gezondheid. De drie boosdoeners zijn: slechte wetenschap, verkeerde interpretatie van onderzoeksresultaten, en de voedingsindustrie. Voedsel is ons belangrijkste medicijn, maar hoe of wat moeten we eten?

Dit boek gaat over een andere manier van denken over voeding, dieet en eten. Het is bedoeld als een tegengif tegen de sprookjes over voeding die we ingelepeld hebben gekregen en waardoor we almaar ongezonder en ongeruster zijn geworden. Het wil je laten inzien dat ieder mens anders is dan de ‘gemiddelde’ persoon voor wie de richtlijnen bedoeld zijn.

Per hoofdstuk ontkracht Tim Spector een mythe – over onder meer light dranken, veganisme, vis, vlees, cafeïne, vitaminesupplementen, adviezen voor tijdens de zwangerschap, biologische voeding en de effecten van voeding op het milieu. Hij wil bereiken dat mensen minder kritiekloos allerlei informatie en aanbevelingen over voeding slikken. Aan de hand van vele voorbeelden leert hij mensen om te gaan met hypes, bangmakerij en desinformatie, en te zoeken naar wat voor iedereen persoonlijk werkt.

‘De voedingsrevolutie is volop gaande en Tim Spector is een van de visionairs die ons hier de weg wijst. Wat hij schrijft is verhelderend en ongelooflijk actueel.’ – Yotam Ottolenghi

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en arts-adviseur in Guy’s and St. Thomas’ Hospitals. Hij verschijnt regelmatig als deskundige op televisie, schrijft onder meer voor The Guardian en publiceerde eerder The Diet Myth.
?
+


Genre
Culinair
Eten en drinken algemeen
Uitgeverij
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Eerste editie
26 februari 2021
Laatste editie
26 februari 2021
ISBN
9789057125430


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Ingelepeld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.