Advertentie

Inzichten

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In Inzichten, de opzienbarende reis door de menselijke geest, verkent psychiater Karl Deisseroth de biologische en evolutionaire oorsprong van menselijke emoties aan de hand van aangrijpende klinische verhalen uit zijn praktijk. Een jonge vrouw met een eetstoornis onthult hoe de geest kan rebelleren tegen de meest primitieve menselijke drijfveren, honger en dorst; een oudere man, depressief en dement, belicht hoe mensen evolueerden om vreugde en het gemis daaraan te voelen; een eenzame Oeigoerse vrouw toont ons het belang van warme sociale banden.
Op invoelende wijze en in poëtische, heldere bewoordingen ontvouwt Deisseroth het grotere verhaal van de fysieke en biologische oorsprong van onze emoties, en laat hij zien hoe we die beter kunnen begrijpen. De verhalen werpen een ongekend licht op het ‘zelf’ en de manieren waarop dat soms breekt. Inzichten is een adembenemend, baanbrekend meesterwerk dat een fundamenteel nieuw inzicht biedt in de oorsprong van ons gevoelsleven.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
20 augustus 2021
Laatste editie
20 augustus 2021
ISBN
9789026347047 , 9789026347054


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Inzichten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.