Advertentie

Issues zonder tissues

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen in het autobiografisch geheugen van een kind van een aan alcohol verslaafde moeder? Wil je meelezen hoe ze leert door het leven te fietsen zonder zijwieltjes? Spring achterop en de 57 jarige Amy neemt je tijdens haar dagelijkse beslommeringen mee naar indringende, humoristische flashbacks.

Amy schetst een beeld van haar leven als levendige peuter en rooms tienermeisje die deelgenoot wordt gemaakt van het familie/dorpsgeheim. Wanneer ze op jonge leeftijd het dorp ontvlucht start ze een opleiding binnen de gezondheidszorg en worstelt met haar eenzaamheid en onbehaaglijke gevoelens. Nadat ze bijna verongelukt slaat de depressie toe. Ze glijdt af en laat zich opnemen. De therapieën hebben geen positief effect op haar en ze valt nog dieper. Pas als ze een stabiele relatie krijgt, vindt ze enigszins rust in haar leven.

Dit geldt niet voor Amy’s moeder, waarmee het steeds slechter gaat. Vlak voordat ze een rechterlijke machtiging krijgt, waardoor ze verplicht opgenomen zal worden, overlijdt ze aan de gevolgen van haar alcoholmisbruik. Eindelijk ontstaat de ruimte voor Amy om terug te blikken op haar leven.

“Een boeiend en schrijnend verhaal over hoe het is om op te groeien met een aan alcohol verslaafde moeder. Marion Wencker vertelt op een rauwe maar ook humoristische wijze, hoe ze haar jeugd overleefde maar vervolgens bijna ten onder ging door haar eigen gebruik. Wat een kracht en levensdrift schuilt er in dit verhaal!”

Josha Zwaan,
auteur en schrijfcoach.
+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
242
Uitgeverij
Boekwriter4ALL
Eerste editie
24 maart 2021
Laatste editie
24 maart 2021
ISBN
9789082717792


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Issues zonder tissues

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.