Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Italopop

Van buffelmozzarella eten langs de snelweg naar Caserta tot op everzwijnen en paddenstoelen jagen met de jetset van Florence, het zijn belevenissen die Vanja en haar kookstijl voor altijd hebben beïnvloed. Italopop is een mix van haar jaren in Italië én haar jarenlange ervaring als kok.

Samen met haar man en prijswinnend fotograaf Remko Kraaijeveld heeft Vanja de afgelopen jaren door Italië gereisd en kookte ze met chefs, ijsmakers en pizzabakkers die een frisse blik werpen op traditionele gerechten. Chefs die net als zij de ambitie hebben om de Italiaanse keuken alive, maar vooral kicking te houden. Het resultaat is een boek waar de levenslust en liefde voor Italië van afdruipt.

Met smakelijke verhalen en verrassend Italiaans comfortfood: van gnocchi met boerenkool tot gevulde Sardijnse pasta, van Siciliaanse caponata met Indische knipoog en Romeinse next level carbonara tot drinkbare chocoladeporno uit Piemonte. De gerechten zijn geraffineerd trattoria-eten; kwalitatief, maar simpel. De Italiaanse keuken is immers een cucina popolare – een volkskeuken die voor iedereen toegankelijk is.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Italopop het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Italopop

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.