Advertentie

Je keek te ver

36

Rank 5008 Gelezen 38 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 35 Favoriet 2 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0
Marjoleine de Vos wandelt elke dag een rondje vanuit haar huis in het Noord-Groningse Zeerijp. Onder een strakblauwe hemel, een grijs wolkendek of genadeloze regen, ze zijn er altijd: de akkers in bloei of kaal, de kraaien, de bomen in alle stadia van blad of niet blad, het kerkje van Eenum. Soms uien op het land, soms dollende hazen – alles is altijd hetzelfde en altijd anders, dat is de kracht van de herhaling. Er is niets te zien, en tegelijk heel veel.

Wie wandelt is verhevigd in de wereld en er tegelijkertijd helemaal uit. Je benen lopen, het zonlicht kijkt je ogen in of de regen maakt je aan het lachen onder je capuchon en je hoeft even nergens anders te zijn. Maar vaak zijn de gedachten maar al te druk bezig, alsof je helemaal niet door een landschap loopt maar uitsluitend door je eigen bange, drukke hoofd. Kijk om je heen, moet je dan tegen jezelf zeggen. Niet de tijd in, maar over het land. Je keek te ver. Dat wat je zoekt is hier.
+


Genre
Non-fictie
Serie
Terloops
Aantal pagina’s
72
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Laatste editie
21 april 2020
ISBN
9789028210325


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Evelien Walravens
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Je keek te ver

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.