JFK
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 1 3 2 2 0 1 0

JFK

5

Gelezen 5 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 29 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 2   Topics 0

Het eerste deel van de definitieve biografie over de ongrijpbare en geliefde JFK

Toen John F Kennedy in 1963 werd vermoord, was hij het staatshoofd van het machtigste land dat de wereld ooit had gezien. Amerika floreerde en JFK had het land net gered van een van de gevaarlijkste momenten van de Koude Oorlog. Kennedy werd in 1917 geboren, in een ambitieus Iers- Amerikaans gezin. Zijn razendsnelle opkomst in de politiek, tot het moment dat hij de jongste president ooit werd, heeft hem tot een van de mythische helden van de twintigste eeuw gemaakt. En toch zijn er decennia na zijn voortijdige dood eigenlijk vooral hagiografieën, discussies over zijn precieze politieke nalatenschap of onderzoeken naar zijn buitenechtelijke relaties gepubliceerd. JFK is daardoor alleen maar mysterieuzer geworden: er is nog nooit een echt goed gedocumenteerde biografie over hem geschreven.
Tot nu toe: de biografie van Fredrik Logevall, winnaar van een Pulitzer Prize, brengt de lezer zo dicht op de huid van JFK als maar mogelijk is. Het resultaat is een meeslepende tweedelige biografie die Kennedy helder in de context plaatst van de turbulente twintigste eeuw. Dit eerste deel omspant de eerste 39 jaar van zijn leven, van een ziekelijke tweede zoon, via een rusteloze student en een heldenrol in WO II naar zijn stormachtige politieke opkomst tot aan de beslissing om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.
'Logevall ... brengt JFK op intrigerende wijze tot leven, alsof je voor de eerste keer over hem leest. [Hij] portretteert de jonge Kennedy met de meesterlijke intimiteit en sympathie zoals alleen een grote geleerde en schrijver dat kan.' – George Packer, auteur van Our Man
'Een weergaloze studie van een van de belangrijkste figuren van de twintigste eeuw. Met JFK heeft Fredrik Logevall het genre van de politieke biografie opnieuw uitgevonden. ... Een levendige, gezaghebbende en eerlijke biografie.' – Jill Lepore, auteur van These Truths

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Moderne geschiedenis (1870-heden)
Aantal pagina’s
816
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
05 november 2020
Laatste editie
05 november 2020
ISBN
9789000347407 , 9789000347414


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: JFK

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken