Advertentie
Josef Mengele, nazi arts

Josef Mengele, nazi arts

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Josef Mengele, de engel des doods, was de meest gezochte oorlogsmisdadiger van de twintigste eeuw. Zijn pseudo-wetenschappelijke medische experimenten op gevangenen in Auschwitz werden het symbool van de zinloze beestachtigheid die miljoenen mensen ondergingen tijdens het nazi-regime. Berucht zijn vooral zijn medische ingrepen op tweelingen. Naast zijn vele andere gruweldaden werden er circa drieduizend tweelingen naar zijn onderzoekslaboratoria gezonden, waarvan er slechts 200 overleefden.

In 1949 vluchtte Mengele uit het platgebombardeerde Duitsland naar Argentinië. Via een netwerk van gezochte nazi's lukte het hem van identiteit te veranderen en zich te vestigen in een voorstad van Buenos Aires waar hij langzaam verdween in een anoniem bestaan ver weg van de gruwelen van de concentratiekampen.

Inmiddels was Mengele slechts een van de vele Duitsers die probeerden een carrière te maken in de schaduw van het nazisme en met een levensgeschiedenis die ook wel wordt beschouwd als een heel gewone huisvader die vele jaren na de oorlog probeerde contact te leggen met zijn zoon Rolf. Tot aan zijn dood bleef hij het onbegrijpelijk vinden dat men hem wilde vervolgen en bestraffen als oorlogsmisdadiger.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
382
Uitgeverij
Uitgeversmaatschappij Ad Donker B.V.
Laatste editie
29 september 2020
ISBN
9789061005209
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker