Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Keukenlab

Als je begrijpt wat er in de pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dat idee maken Eke Mariën en Jan Groenewold vol enthousiasme de wetenschap achter het koken inzichtelijk. Of het nu gaat om het bakken van de ultieme biefstuk, het frituren van de lekkerste friet of het vangen van aroma’s in sauzen.
Mariën en Groenewold nemen zeventien processen die aan de basis liggen van het koken onder de loep. Elk van deze processen (Maillard-reactie, verdamping, emulgeren, aroma-vastlegging, etc.) krijgt een hoofdstuk waarin de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten wordt uitgelegd. Door de duidelijke uitleg, illustraties en foto’s leert de kok precies hoe hij zijn resultaten (ofwel gerechten) kan perfectioneren.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Keukenlab het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Keukenlab

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.