Advertentie

Kinderen opvoeden zo lukt beter

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Een boek waarin voor ieder opvoedingsprobleem een onfeilbare oplossing beschreven staat, zou handig zijn. Maar zo’n boek bestaat niet. Opvoeden is geen exacte wetenschap. Voor ieder probleem bestaan er verscheidene oplossingen.
Welke oplossing voor welk gezin de juiste is, hangt af van verschillende factoren: het karakter van het kind, de omgeving, de relatie van de ouders, de woonsituatie van het gezin... Dit is dus niet hét opvoedingsboek met veel theoretische uitleg, maar wel een boek boordevol praktische tips waar je als ouder mee aan de slag kunt.
Iedere ouder stelt zich wel eens vragen over de opvoeding van zijn kind en twijfelt aan zijn aanpak. Of het nu gaat over het starten van een zindelijkheidstraining, een kleuter die niet wil eten, een achtjarige die tussen zijn ouders in slaapt of het omgaan met een koppige puber. Dit is een boek voor iedere vader of moeder: met veel advies om met het gedrag van je kind om te gaan. Zo zie je dat opvoeden, dankzij een aantal duidelijke richtlijnen, echt niet zo moeilijk is.
Wendy Bosmans studeerde Klinische psychologie (optie kind, jeugdige en gezin) aan de KULeuven. Nadien volgde ze een postuniversitaire opleiding Gedrags therapie. Ze werkte gedurende vijf jaar in de Opvoedingswinkel in Genk, waar ze ouders begeleidde met vragen over opvoeden. Sinds kort heeft ze haar eigen praktijk. In Vlaanderen is ze bij het grote publiek bekend als supernanny.
+


Genre
Non-fictie
Eerste editie
01 januari 2006
ISBN
9789002219740


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Kinderen opvoeden zo lukt beter

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken