Advertentie
Kleur in strips, strips en kleur

Kleur in strips, strips en kleur

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Kleur in strips - Strips en kleur besteedt aandacht aan de relatie tussen strips en kleur in beeldverhalen, graphic novels, manga… In de vorm van een literatuurstudie rapporteert de auteur in dit boek over wat hij aantrof over dat onderwerp in artikels, interviews, recensies… Deze werkwijze laat toe te zien hoe soms op erg uiteenlopende wijze over een en hetzelfde fenomeen wordt gedacht en geschreven, een aspect dat vaak onderbelicht blijft. Zo blijkt ook dat er niet alleen strips zijn met voor ieder personage een kleur, maar ook voor iedere scène, iedere pagina, iedere locatie, iedere dag… En zo bevat de tekst wel meer aangename ontdekkingen. Naast aandacht voor het gebruik van zwart-wit, komen verder de volgende kleuren aan bod: rood, roze, oranje, geel, groen, blauw, bruin en sepia. Het boek bevat een uitgebreide index op alle vermelde namen en titels.

Jan Cumps, mede-auteur van het vroeger verschenen Laat ze strips lezen! Informatie en suggesties voor school, thuis en bibliotheek, doceerde Engels aan het Interfacultair Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven. Hij geeft lezingen over strips, schrijft over strips - onder meer in het tijdschrift Impuls voor onderwijsbegeleiding - en is actief als indexist van een aantal boeken (zoals het prestigieuze Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal) en van het tijdschrift Stripgids.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Europese overzeese expansie
Aantal pagina’s
84
Uitgeverij
Uitgeverij Bonte
Laatste editie
02 maart 2016
ISBN
9789491466793
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic