Advertentie

Kwaliteit van Leven, Het Humanisme van Martin Buber

1

Rank 4399 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Een mens is vóór alles een relationeel wezen: zonder de ander kan hij nooit tot zichzelf komen. Eenzijdige nadruk op het vieren van het 'ik' veroorzaakt veel teleurstelling en ongeluk; niet alleen individueel, maar ook voor de samenleving. Dit is de kern van het gedachtegoed van Martin Buber (1878-1965), die samen met Freud en Einstein behoort tot de invloedrijkste Joodse denkers uit de vorige eeuw. Hij verwoordde zijn visie in onder andere 'Ik en Jij', 'Chassidische Vertellingen' en 'Godsverduistering' - boeken die wereldwijd generaties hebben bezield.
In 'Kwaliteit van Leven' laat theoloog Theo Witvliet zien dat Bubers humanisme ook in de gepolariseerde wereld van vandaag van grote betekenis kan zijn: werkelijke ontmoeting, echt gesprek, vertrouwen ondanks alles. In dit essay volgt Witvliet Bubers levensweg en gaat met deze godsdienstfilosoof in gesprek. Het resulteert in een spannende, intensieve ontmoeting.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Skandalon Uitgeverij B.V.
Eerste editie
01 januari 2017
ISBN
9789492183392


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Kwaliteit van Leven, Het Humanisme van Martin Buber

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.