Advertentie
Kwantum ontrafeld

Kwantum ontrafeld

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Kwantum, het is een van de taaiste theoretische hoofdbrekers in de geschiedenis van de wetenschap. Maar stilaan staan de eerste praktische toepassingen voor de deur. En die zullen onze wereld grondig veranderen.

Kwantumcomputers, bijvoorbeeld, zullen in enkele minuten berekeningen uitvoeren waar klassieke computers duizenden jaren voor nodig zouden hebben. Chemische processen, de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, het ontdekken van het mechanisme achter hoge temperatuur supergeleiders: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Topfysici Frank Verstraete en Karel Van Acoleyen willen voor het brede publiek de deur openen naar deze fascinerende wereld. In dit boek leggen ze in duidelijke taal uit wat de fundamenten zijn van de digitale revolutie van de toekomst, en hoe kwantum ons kan helpen om de werkelijkheid te begrijpen. Daarnaast gidsen ze ons langs de fantastische praktische toepassingen ervan.

Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
24 april 2020
ISBN
9789401466912 , 9789401467551
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic