Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lang leve Jane

Engeland, 1553. Je denkt misschien dat je dit verhaal al kent. Maar laten we je geheugen toch even opfrissen: Jane Grey had het geluk - of de pech, dat is maar net hoe je het bekijkt - dat haar oma de jongere zus was van de beruchte Henry VIII. Je weet wel, die koning die maar liefst zes keer trouwde en twee van zijn echtgenotes een kopje kleiner liet maken. Letterlijk.

Om een lang verhaal kort te maken: Henry's enige nog levende zoon was ernstig ziek en om de kroon niet in de verkeerde handen te laten vallen, moest Jane trouwen, en snel een beetje. Niet lang daarna kreeg ze plots alle macht over het land in haar schoot geworpen. Ze werd koningin, maar zat slechts negen dagen op de troon. Daarna verloor ook zij haar hoofd.

Wij vertellen niet dat verhaal. We hebben gaandeweg wat kleine details veranderd en hier en daar een vleugje magie toegevoegd. Het is de moeite waard, dat beloven we.

Dit is hoe het verhaal van Jane Grey éígenlijk had moeten gaan.

Toon details

Recensies (5)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Lang leve Jane het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Lang leve Jane

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.