Advertentie

Langs de Kongo

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In Langs de Kongo vertelt Jeffrey Tayler over zijn reis langs een van de meest tot de verbeelding sprekende rivieren ter wereld: de Kongo. Stromend door het midden van Zaïre is de rivier het centrum van levendige handel, vervoer en voedselvoorziening voor de mensen die langs haar oevers wonen.
Tayler vaart allereerst stroomopwaarts. Op een boot met kooplieden, dekknechten, prostituees, vissers en moeders met kleine kinderen ervaart hij de levendige sfeer aan boord en deelt hij in de dagelijkse gang van zaken. ´s Avonds lukt het hem zich onder zijn klamboe terug te trekken en van een paar uur afzondering te genieten.
Na die boottocht begint hij aan het avontuurlijkste deel van zijn reis. In een handgemaakte kano zakt hij een van de langste zijarmen van de rivier af. Hier komt hij oog in oog te staan met vijandige stammen, wordt hij met gevoelens van angst en eenzaamheid geconfronteerd en vecht hij tegen krokodillen en verraderlijke stromingen.
Genre
Non-fictie
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045009216
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic