Advertentie

Leefstijl op recept

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Het liefst zou huisarts Jacqui van Kemenade leefstijl op recept voorschrijven: driemaal daags innemen met water op de nuchtere maag. Vooral nu we steeds beter begrijpen dat omgevingsfactoren voor 80 tot 90 procent het risico op diabetes en obesitas bepalen. Juiste voeding en leefstijl spelen een grote rol. Maar voor zowel dokter als patiënt is het een enorme worsteling, want wat is juist? Bijna 100 procent van de mensen blijkt niet blijvend af te vallen door minder te eten en meer te bewegen. Juist eten is dus niet gelijk aan gewoon minder eten en leefstijl is niet driemaal daags. In Leefstijl op recept geeft Jacqui van Kemenade aan de hand van vijf pijlers (voeding, beweging, slapen, stress en hormonen) inzicht in de werking van ons lichaam en de effecten van leefstijl op onze gezondheid. Want hoe meer grip we hebben op de daadwerkelijke mechanismen rond diabetes en obesitas, des te gemotiveerder we raken om onze leefstijl aan te passen. Een aanrader voor iedereen die zijn eigen gezondheid wil verbeteren, en het recept wil vinden voor een optimale leefstijl.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
312
Uitgeverij
Scriptum
Laatste editie
25 januari 2020
ISBN
9789463191821
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Ook interessant voor mensen zonder diabetes

door: Selene 1 like
Jacqui van Kemenade is huisarts, gespecialiseerd in diabetes, en vanuit deze werkzaamheden heeft ze dit boek geschreven. Het boek is echter bedoeld voor iedereen, niet alleen voor mensen met diabetes. Ze geeft informatie over vijf onderwerpen: voeding, beweging, slapen, stress en hormonen. Het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook