Advertentie

Lekenpraat

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Annemiek Schrijver & Hein Stufkens
Lekenpraat. Over verkwikkende teksten uit de Bijbel

In ‘Lekenpraat’ worden teksten uit de Bijbel tegen het licht gehouden. De auteurs bevragen elkaar over wat zij vandaag kunnen met teksten waarvan ze in eerste
instantie denken: wat moet ik ermee of: waar gáát dit over?
Annemiek Schrijver kreeg in haar vrijgemaakt-gereformeerde jeugd bijbelteksten
met de paplepel ingegoten. Zij koos de citaten voor dit boek en legt haar ervaringen
met en vragen bij elk citaat voor aan Hein Stufkens. Die reageert daarop met een bijbelkennis die verrassend is voor een van huis uit roomse jongen, en met het nodige relativeringsvermogen. Humor hebben beide auteurs overigens in ruime mate.
Het resultaat is een persoonlijke, spannende en inspirerende briefwisseling waarin
dit al eerder succesvolle schrijversduo ook hun eigen wel en wee aan de orde stelt. Gaandeweg blijken zij toch minder leken te zijn dan ze in de titel beweren.

Annemiek Schrijver (1964) voltooide een studie aan het conservatorium te Hilversum; presenteert programma’s voor radio en tv (KRO/NCRV) zoals De Verwondering en Mijn Pelgrimspad. Ze schrijft boeken en columns. Bij Berne Media verscheen van haar Van het padje (2018).
Hein Stufkens (1947) studeerde filosofie aan de Universiteit Utrecht; is leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van spiritualiteit en psychologie. Hij woont en werkt in het bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. Bij Berne Media verschenen van hem de gedichtenbundel Geef het licht eens door (2017), Verhalen van de rabbi (2018) en Eten met geweten (2019).
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Abdij Van Berne, Uitgeverij
Eerste editie
28 februari 2020
Laatste editie
04 maart 2020
ISBN
9789089723758 , 9789089723765


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Lekenpraat

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken