Advertentie
Leven met Goden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 1 3 3 2 0 1 0
NRC:

Leven met Goden

7

Rank 6965 Gelezen 6 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 129 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Een 40.000 jaar oud ivoren beeld van de Leeuwmens, een Islamitische gouden kibla uit de 16e eeuw en een kruis gemaakt van wrakhout uit Lampedusa - op onnavolgbare wijze brengt Neil MacGregor deze en vele andere fascinerende objecten tot leven in dit boek waarin hij de eeuwenlange relatie tussen religie en de mens blootlegt.

Neil MacGregor neemt ons mee op een onvergetelijke reis door de wereld van goden en religies. Verhalend over de vroege aanbidding van vuur, water en zon, meereizend met de pelgrimages naar de festivals bij de Ganges en beschouwend op de bloedige gevechten die tot op de dag van vandaag in de naam van religie worden gevoerd, vertelt hij hoe het geloof in goden het leven van de mensheid gevormd heeft. Geen enkele menselijke samenleving is zonder ideeën over waar het vandaan komt, welke plaats het in de kosmos heeft en op welke bijzondere manier en door het volgen van welke regels het verbonden is met het eeuwige. Van het noordpoolgebied tot Japan, van India tot Peru, van Afrika tot Schotland, dit rijk geïllustreerde boek volgt de voetsporen van de goden in de levens van mensen door de eeuwen heen. MacGregor onderzoekt de overtuigingen van de mensheid niet vanuit het perspectief van institutionele religies, maar toont hoe gedeelde verhalen samenlevingen hebben gevormd - en wat er gebeurt wanneer deze overtuigingen met elkaar botsen.

Zoals hij deed in zijn eerdere bestsellers De geschiedenis van de wereld in 100 voorwerpen en Duitsland, biografie van een natie combineert MacGregor op briljante wijze objecten, ideeën en verhalen en toont hij ons de verrassende overeenkomsten tussen de vele verschillende mythen en rituelen die ons leven met de goden in de afgelopen millennia hebben opgeleverd.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
544
Uitgeverij
Hollands Diep
Eerste editie
12 oktober 2018
Laatste editie
12 oktober 2018
ISBN
9789048842551 , 9789048842568


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Angèle van Baalen Hebban Recensent

Leven met goden: hoe doe je dat?

door: Angèle van Baalen

Bij Newgrange, even ten noorden van Dublin, “bevindt zich een donkere stenen spelonk, diep in een door mensen aangelegde heuvel die ouder is dan Stonehenge.” Hier hebben mensen meer dan 5000 jaar geleden staan wachten. “Wachten op iets wat wezenlijk is voor het leven en toch onbegrijpelijk: het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Leven met Goden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken