Advertentie
Levenslang in Thailand

Levenslang in Thailand

55
Gelezen 65 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 2
Non-fictie Top25's 1   Topics 0

Dit is het huiveringwekkende verhaal van Pedro Ruijzing, die in 1995 in Thailand ter dood veroordeeld werd voor heroïnesmokkel. Door schuld te bekennen werd zijn straf omgezet in levenslang.
In de Thaise gevangenis zijn de omstandigheden erbarmelijk. Met vierentwintig medegevangenen in één cel heeft Pedro slechts één levensdoel: overleven. Dat lukt alleen door zich aan te passen aan de heersende corruptie. Alles is te koop, van goederen tot privileges, mits je het juiste bedrag neerlegt. Dankzij bemiddeling van een Nederlandse vrouw lukt het Pedro contact te onderhouden met het thuisfront en een groeiende groep sympathiserende Nederlanders – voor hem van levensbelang. Langzaam leert hij het idee te accepteren dat hij hier zijn hele leven zal moeten blijven, te midden van junks, dealers en corrupte bewakers.In 2004 krijgt Pedro onverwacht gratie. Na een bestaan van negen jaar in de hel op aarde keert hij terug naar Nederland. Hij kan maar moeilijk de draad oppakken en moet de samenleving opnieuw leren kennen. Een baan vinden blijkt erg moeilijk en er is geen instantie die zich om hem bekommert. Maar hij zit niet bij de pakken neer en zet zich in voor drugspreventie op scholen. 

Genre
Literaire non-fictie
Pockets non-fictie
Waargebeurde verhalen
Uitgeverij
de Fontein
Laatste editie
19 maart 2010
ISBN
9789021009551 , 9789026122798 , 9789026122156 , 9789026124686
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Een boeiend boek waarvan een uitstekende waarschuwing uitgaat

door: Jannelies Smit 1 like

Pedro Ruijzing geeft al direct bij het vertellen van zijn verhaal ronduit toe dat hij heel erg dom heeft gehandeld en bijzonder schuldig was. Tegenwoordig geeft hij zelfs voorlichting op scholen, om jonge mensen te leren dat ze vooral nooit moeten doen wat hij gedaan heeft. Voor Pedro – en...

Recensie Levenslang in Thailand

door: Minouche van Oijen 1 like
Echt een heel mooi boek. Kon het moeilijk wegleggen. Vooral de schrijfstijl sprak me erg aan, met veel humor, zelfspot en ook erg aangrijpend. Ongelofelijk hoe mensen daar gevangen zitten en dat Pedro toch nog vaak zo positief kon blijven in deze uitzichtloze situatie. Dan is het hier in Nederland...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook