Advertentie
Lieve kinderen

Lieve kinderen

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Lieve Kinderen is een inspiratieboek, geschreven in romanvorm, voor mensen die antwoord zoeken op levensvragen. Een terminale oude man gaat in een lang schrijven aan zijn twee kinderen, die hij zijn halve leven niet heeft gesproken, in op hun breuk, de vrouwen in zijn leven, zijn uiterst succesvolle carrière in de luchtvaartindustrie, maar vooral op zijn Werdegang als mens en denker.

God is dood en de mensheid vertoont vaak schadelijk gedrag in de overtuiging juist te handelen. Centraal in dit boek staat het begrip uitsluiting, wat voor ons een natuurlijk mechanisme is en wat we heel goed kunnen legitimeren, ook al zijn de gevolgen catastrofaal. Gelukkig zijn er volop wonderen in de wereld die nopen tot bescheidenheid en dienstbaarheid. Alleen vanuit die grondhouding kunnen wij de samenleving rechtvaardiger en leefbaarder maken. Prominente thema’s in Lieve kinderen zijn onder andere de destructieve hegemonie van het kapitalisme, dierenkwelling in de Oostvaardersplassen, splijtend nationalisme, abortus en eigentijdse spiritualiteit.

Hans Berens (1955) is sociaal filosoof en hield samen met zijn echtgenote decennia lang Schotse hooglander runderen in natuurgebieden. Daarnaast werkte hij bijna dertig jaar als journalist voor diverse media. Lieve Kinderen is zijn tweede boek, na De verliezer. Hij is ongelovig in de traditionele zin van het woord, maar een fervent aanhanger van Jezus Christus.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Palmslag
Laatste editie
23 maart 2020
ISBN
9789493059436
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Lieve kinderen

door: A van Steeg 1 like
Hans Berens schrijft met Lieve kinderen een inspiratieboek dat in romanvorm is uitgekomen. Dit resulteert in een klein boekje van maar 124 bladzijden, maar zal dit inderdaad antwoorden kunnen geven aan mensen op levensvragen, zoals wordt gesteld op de achterflap? De cover is donker en toont een...

Met veel plezier gelezen, een aanrader!

door: FransBlom 1 like
Het paasweekend heb ik o.a. doorgebracht met het lezen van het nieuwste boek van Hans Berens: Lieve Kinderen. Bij het lezen van zijn vorige roman De Verliezer was het lastig om de hoofdpersoon sympathiek te vinden en je met hem te identificeren. Bij deze roman is dat ’n stuk gemakkelijker...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook