Advertentie
Littekens

Littekens

28
Gelezen 32 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 1
Young adult Artikelen 1 Spots 1   Topics 0

In Frankrijk brengt Clara de vakantie bij haar grootmoeder door - ver van de stad waar iedereen weet wat haar is overkomen. Waar iedereen haar de schuld geeft van wat er gebeurd is.
Paul is uit Nederland komen fietsen. Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Tijdens zijn fietstocht brengt hij een nacht door bij monsieur Martin, een oude man die vaker onderdak verschaft aan reizigers. Het is een bijzondere ontmoeting. Maar kort na Pauls vertrek komt monsieur Martin om het leven. Is hij van de trap gevallen of is hij geduwd? En hoe heeft Pauls ontmoeting met Martin te maken met de gruwelijke gebeurtenis waar Clara mee worstelt?

Anke de Vries schreef al veel beroemde boeken, waaronder Blauwe plekken, Het geheim van Mories Besjoer en Belledonne kamer 16. Veel van haar jeugdboeken spelen in haar geliefde Frankrijk, waar zij woont. Dat geldt ook voor Littekens.

Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Fictie 13-15 jaar
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
02 februari 2016
ISBN
9789047707783
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 3 4 14 3 11 2 0 1 0

Artikelen over Littekens

Hebban Sterrenparade (5)
21 februari 2016 4 reacties
  Meer artikelen

Andere media

NRC:
Parool:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Katy Hebban Recensent

'Littekens' laat te weinig krassen na op de ziel

door: Katy

In Littekens fietst Paul helemaal van Nederland naar zijn tante in Frankrijk. Bijna op zijn bestemming aangekomen ziet hij een meisje, Clara, over de weg wandelen. Het wordt een bewogen vakantie waarin hij Clara nog een paar keer, al dan niet toevallig, ontmoet. Paul heeft namelijk zijn eigen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook