Advertentie
POD-Logoland

Logoland (Jennifer Government)

9
Gelezen 7 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 4 Favoriet 1 Recensies 5
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Top25's 1   Topics 0

Ook uitgegeven onder de titel: Jennifer Government
De wereld waarin Jennifer Government leeft, wordt beheerst door Amerikaanse bedrijven, op wat achtergebleven gebieden zoals Europa na. In deze wereld is belasting illegaal, heb je als achternaam de naam van het bedrijf waarvoor je werkt, is de politie een beveilingsfirma, net als de National Rifle Association (NRA), en mag de regering misdaden alleen onderzoeken als ze het slachtoffer een rekening kunnen sturen. Het is werkelijk een paradijs voor aanhangers van de vrije markt.
Hack Nike, uiteraard werkzaam bij Nike, krijgt een contract aangeboden door John Nike en John Nike van de marketingafdeling. Hack denkt een nieuwe functie te krijgen maar helaas voor hem blijkt dat hij vanaf dat moment verplicht is om te zorgen voor wat extra publiciteit voor Nike?s nieuwe schoenenlijn, waarvan een paar $2500 kost. Die extra publiciteit bestaat uit? een moord. Radeloos stapt Hack naar de politie, die er doodleuk van uit gaat dat hij deze klus wil uitbesteden en zij geven de opdracht door aan de NRA.
Al snel wordt Hack gezocht door Jennifer Government, een mooie, stoere agente met een barcode onder haar oog getatoeëerd. Zij is vastbesloten om John Nike, de baas van de andere John Nike, koste wat het kost op te sluiten?

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Jennifer Government
Vertaald door
W. Lempens
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
03 september 2008
ISBN
9789026983399 , 9789047501336
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 2 4 6 3 0 2 0 1 1

Artikelen over Logoland (Jennifer Government)

Vraag het Max Barry!
17 juli 2015
  Meer artikelen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Sander Verheijen Hebban Crew

Een even origineel als maf boek

door Sander Verheijen op 05-03-2004

Jennifer Government is de internationale doorbraak van de Australiër Max Barry en misschien wel het opmerkelijkste boek dat ik ooit las. Het begint al met de puike verzorgde omslag van het boek: strak wit met een groen oog waaronder een streepjescode is getatoeëerd. Maar ook het verhaal zelf mag er zijn. In Jennifer Government is gek niet gek genoeg. Barry neemt je mee in een nieuwe tijd waarin...


Lezersrecensies (4)

Een bijzonder bizar boek!

door: Kim Moelands 1 like
Jennifer Government is het debuut van de Australiër Max Barry. Het is een van de meest opmerkelijke boeken die ik in 2004 heb gelezen. De absurditeit regeert en marketing is niet langer een toepassing maar een wetmatigheid.

Als door een volstrekt doorgeslagen marketingstrategie 14 tieners het leven...

door: Erik-1365 1 like
Dit verhaal houdt je vast tot de laatste (van in totaal 405) pagina's. Het verhaal zit goed in elkaar en er wordt op een duidelijke manier inzicht gegeven in een toekomstige wereld waarin alles lijkt te draaien om marketing.

De schrijver maakt gebruik van verhaallijnen die door meerdere personages...

door: Luuk Hauser-1097 1 like
Bij het zien van de omslag wist ik dat ik iets speciaals in handen had. De voorkant en de achterkant, van de ene kant helder en duidelijk en van de andere kant toch uitermate geheimzinnig. De achterkant laat de wereld zoals zij hem kennen zien, maar dan met een andere verdeling van de economische...

door: Philippe (Forum: azeem)-1909 1 like
Jennifer Government is na Syrup, dat (nog) niet in het Nederlands werd vertaald, het tweede boek van de Australiër Max Barry. Dat hij met dit boek internationaal is doorgebroken, is zonder meer zijn eigen verdienste. "Mad" Max zet hier immers een verfrissend creatief en uniek verhaal neer dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook