Advertentie
Mantelkinderen

Mantelkinderen

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Feelgood   Topics 0
Mantelkinderen, een historische roman
Kan liefde over grenzen heen gaan?
Over sociale, politieke en landsgrenzen?

De zussen Margareta en Emma Castelein komen uit een arm nest uit het Vlaanderen in De Belle Epoque, begin 20e eeuw.

Margareta droomt van het rijkere leven dat ze als kamermeid in een chic hotel in Blankenberge overal om zich heen ziet. Op haar 18e krijgt ze een relatie met Eberhard Förster, een schatrijke Duitser. Als de Eerste Wereldoorlog een paar jaar later uitbreekt, is de liefde van haar leven ineens ‘de vijand’.
Ook Emma’s grote liefde, Edgar Cloedt, droomt van een beter bestaan: hij wil naar Amerika emigreren. Zijn droom zet Emma voor een hartverscheurend dilemma.

Historische foto’s illustreren dit deels fictieve, deels waargebeurde verhaal en nemen de lezer mee in een even (ont)roerend als realistisch tijdbeeld.

Over de auteur
Erna Schelstraete(Beernem, 1949)studeerde Germaanse
filologie (UGent) en was leerkracht middelbaar onderwijs en coördinator Canon Cultuurcel departement Onderwijs Vlaanderen.
Ze schrijft proza en poëzie. In het bijzonder historische fictie boeit haar, verhalen waarin bronnenonderzoek en fantasie elkaar de hand reiken. Mantelkinderen is haar derde roman.
Genre
Romantiek
Streek- en familieromans
Aantal pagina’s
204
Uitgeverij
Ambilicious LLP
Laatste editie
19 augustus 2020
ISBN
9789493210295
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic