Kang, Mensenwerk
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 6 3 3 2 0 1 1
Volkskrant:
De Morgen:

Mensenwerk

14

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 17 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 3 Spots 1   Topics 0

Zuid-Korea, 1980. In de zuidelijke stad Gwangju vindt in de nasleep van de moord op de militaire dictator Park Chung Hee een studentenopstand plaats, die gevolgd wordt door brute represailles en een afkondiging van de krijgswet. Terwijl de veertienjarige Dong-ho tussen het almaar groter wordende aantal lichamen op zoek gaat naar zijn vriend Jeong-Dae, raakt hij verstrikt in omstandigheden die hij niet onder controle heeft en die uitmonden in een confrontatie met het leger.
Vijf jaar later houdt de militaire dictator Chun Doo Hwan het land in zijn greep. Zijn hardvochtige regime met een uitgaansverbod, censuur en politieagenten in burger heeft ervoor gezorgd dat de details van het bloedbad verzwegen blijven. Maar de doden, onbegraven achtergelaten en zonder dat er om hen gerouwd is, achtervolgen nog steeds de levens van de overlevenden, die nu hun eigen leven op het spel zetten door zich tegen het regime te verzetten.
In deze rijk gestructureerde klaagzang laat Han Kang een meesterlijke beheersing van toon zien, wanneer zij zich beweegt tussen de harde realiteit van onderdrukking, duisternis, onsamenhangende fantasie en de poëzie van het alledaagse.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
12 januari 2016
Laatste editie
12 januari 2016
ISBN
9789038801001 , 9789038801018


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Onverbloemde weergave van een nachtmerrie

door: Guy Doms

De Zuid-Koreaanse Han Kang (1970) werd tijdens haar studies Koreaanse literatuur gebeten door de schrijfmicrobe. Sinds 2013 onderwijst ze zelf creatief schrijven aan de Seoul Institute of the Arts. Haar indringende roman De vegetariër werd in haar thuisland uitermate lovend ontvangen, nadien...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mensenwerk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.