Advertentie
MiG´s op de vlucht

MiG´s op de vlucht

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
MiG’s op de vlucht
Vliegtuigdeserteurs in de Koude Oorlog
Deserteurs die binnen enkele minuten held en verrader tegelijk werden: MiG’s op de vlucht is de fascinerende geschiedenis van vliegers die het Oostblok de rug toekeerden.
Tijdens de Koude Oorlog deserteerden meer dan tweehonderd piloten uit de Sovjet-Unie en andere communistische of totalitaire staten door met hun gevechtsvliegtuig naar het ‘Westen’te vliegen. Daar wachtte de vrijheid en lonkte het goud! De meeste overlopers kregen politiek asiel en financiële middelen aangeboden om in een ander land een nieuw leven te beginnen. Daarbij gold wel: hoe moderner de MiG-jager en hoe waardevoller de militaire informatie, hoe beter de behandeling van de piloot.
In dit boek worden de belangrijkste en spectaculairste vluchtpogingen in de periode 1945-1993 beschreven. Met veel aandacht voor de geheime operaties van westerse inlichtingendiensten om de nieuwste Russische MiG’s in handen te krijgen. Veel feiten zijn nooit eerder gepubliceerd.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Dick van der Aart is journalist. Hij werkte onder andere als coördinator buitenland en eindredacteur bij het NOS-Journaal en als defensiemedewerker bij NRC Handelsblad. Eerder publiceerde hij Spionage vanuit de lucht, waarvan Amerikaanse, Britse en Japanse vertalingen zijn verschenen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
312
Uitgeverij
Boom
Laatste editie
05 december 2009
ISBN
9789085068099
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic