Minnaar leugenaar moordenaar
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 3 3 2 2 1 1 0

Minnaar leugenaar moordenaar

14

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 10
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0
Vlaams zakenman Marc Verbeeck is een gokverslaafd fraudeur. Hij ziet zijn beleggingsfirma failliet gaan. Hij kan niet anders dan vluchten. Achtervolgd door een tragedie uit het verleden komt hij in Sicilië terecht. Zijn zwakheid en zijn hebzucht jagen hem in de armen van de maffia, maar hij vindt er ook zijn grote liefde. In een spiraal van misdaad verliest hij alles, ook haar. Hij grijpt een onverwachte kan om zich te wreken, maar overleeft hij dat?
In dit debuut vertelt William Van Vooren (°1953) in een wervelend tempo hoe een karakterloze man in zeven sloten tegelijk sukkelt. Het relaas van verrassende en onverwachte gebeurtenissen situeert hij in het zonovergoten Sicilië waar hij wekenlang heeft rondgetrokken. Zijn ambitie is een spannend verhaal vertellen, één dat echt gebeurd kon zijn. Enkele dubbele bodems en verwijzingen naar de Cosa Nostra voor de kenners maken het extra pittig. Hij zoekt ook naar de psychologie achter een personage dat zich laat meesleuren door omstandigheden zonder voldoende sterk te zijn om zelf te beslissen. Tot het al te dramatisch wordt. Misschien duikt er af en toe een vage herinnering op uit zijn carrière in bank en verzekeringen, maar autobiografisch is het helemaal niet. Integendeel, het hoofdpersonage is het alter ego van de auteur.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Uitgeverij C. De Vries-Brouwers
Eerste editie
29 september 2020
Laatste editie
23 oktober 2020
ISBN
9789059274198


Boekinformatie wijzigen


Recensies (10)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Minnaar leugenaar moordenaar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken