Moedervlekken
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 81 4 210 3 163 2 35 1 6
Volkskrant:
NRC:
Parool:

Moedervlekken

495

Rank 3812 Gelezen 591 Aan het lezen 34 Wil ik lezen 226 Favoriet 33 Recensies 17
Literatuur & Romans Artikelen 13 Newsroom 2 Lijsten 5 Spots 8 Hebban 1000 806   Topics 0

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suicide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.
Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, lopen het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum.
Moedervlekken is een genadeloos eerlijke roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en vice versa. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunberg's veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Lebowski
Eerste editie
06 mei 2016
Laatste editie
06 mei 2016
ISBN
9789048819133 , 9789048829835 , 9789048837731


Boekinformatie wijzigen


Recensies (17)

Keuze van de redactie

Fascinerende lotgevallen van grensoverschrijdend psychiater

door: VictorDLV 1 reactie

Psychiater Otto Kadoke wordt verliefd op de verzorgster van zijn vader. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: Moedervlekken is geen doorsnee psychiaters-zijn-zelf-ook-een-beetje-gek-boek. Dit is niet eens een doorsnee Grunbergroman. Dit is een knap geschreven verhaal over onmacht in de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Moedervlekken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken