Advertentie

Moord aan het feestdiner

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Thrillers & Spanning   Topics 0
Op reis door Nieuw-Zeeland raakt inspecteur Alleyn verzeild in een reizend toneelgezelschap. Hoewel ter plaatse niet in functie, zit hij al speodig tot over zijn oren in de criminele zorgen. Alfred Meyer, manager en echtgenoçot van de eerste actrice van het gezelschap, organiseert een feestje, met als hoogtepunt een 'uit de hemel neerdalende' fles champagne. Een vernuftige constructie met een contra-gewicht dient te zorgen voor een sierlijk effect. Doch iemand verwijdert het contra-gewicht en verandert de stand van de fles zodanig, dat het reusltaat niet een sierlijke daling is, maar een fatale klap op het hoofd van Meyer.
Inspecteur Alleyn neemt, aanvankelijk met tegenzin, maar al spoedig met veel animo, de leiding van het onderzoek op zich. Hij ontdekt een serie geheimzinnige voorvallen, die een nerveuze sfeer in het gezelschap gebracht hebben: diefstallen en geheimzinnige gebeurtenissen die op een poging tot moord zouden kunnen wijzen. De problemen stapelen zich op; het aantal verdachten wordt steeds groter en steeds meer vreemde feiten komen aan het licht. De inspecteur komt tot d overtuiging dat het een van zijn moeilijkste zaken, is, maar tenslotte vindt hij de ontknoping, die - daar staat de naam Ngaio Marsh borg voor - een volkomen verrassing is.
Genre
Thrillers & Spanning
Serie
Inspecteur Roderick Alleyn
Aantal pagina’s
220
Uitgeverij
Prisma
ISBN
9789027438867
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Klassieke Engelse speurdersroman tegen een Nieuw-Zeelandse achtergrond

door: Tommy Verhaegen 1 like
Roderick Alleyn, meesterspeurder van Ngaio Marsh, is op en top Engels en Scotland Yard. Op zijn reis naar Nieuw-Zeeland komt zijn identiteit uit en moet hij opboksen tegen de vooroordelen van de Nieuw-Zeelanders tegen Engelsen en vice versa. Dat lukt schijnbaar vlot omdat iedereen van goede wil is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook