Advertentie
Moord in Zuid-Afrika

Moord in Zuid-Afrika

3
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
  Topics 0
Voor Arine Prins en haar gezin komt er in de nacht van 7 op 8 april 2017 een abrupt einde aan hun Afrikaanse droom. Zij wordt in haar huis in het Zuid-Afrikaanse Barberton overvallen door vijf mannen. Arine en vriend William komen er levend vanaf, echtgenoot Peet niet.

In 1999 laten Peet en Arine, en hun kinderen Beer en Sterre, Nederland achter zich voor de fascinerende natuur, het fijne klimaat en een schitterende boerderij. Al snel blijkt Zuid-Afrika toch niet zo’n droomland te zijn; dochter Sterre wordt misbruikt door een buurman, zoon Beer komt in de gevangenis terecht en het lukt Peet en Arine niet om genoeg geld te verdienen. Net als ze op het punt staan om - na 18 jaar - terug te keren naar Nederland, komen de vijf donkere mannen hun huis binnen. Terwijl Arine vastgebonden op de grond ligt en haar man urenlang wordt mishandeld, ziet zij haar markante leven vol met ups en downs aan zich voorbijtrekken.

De moord kreeg in 2017 volop aandacht in de media en de politiek. Een aangrijpend en actueel boek dat je niet weg kunt leggen.
Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
Sweek
Laatste editie
27 juni 2019
ISBN
9789463678025
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

aangrijpend

door: MarianneSwinkels 1 like
Er staat al een recensie met een beschrijving over de inhoud van het boek, daarom sla ik die over. Het verhaal is aangrijpend, beklemmend en beangstigend, maar het heeft ook humor. Het lettertype is groter dan gemiddeld en leest erg prettig. De schrijfstijl is makkelijk daardoor het als een trein...

Dichtbij

door: Marina67 1 like
Dichtbij De titel van mijn recensie is Dichtbij. Omdat ik me tijdens het lezen voelde alsof ik dichtbij Arine was. Hugo Verkley heeft het verhaal van Peet en Arine ontzettend goed beschreven. Vanaf de eerste pagina leef je mee met de familie die 18 jaar in Zuid-Afrika heeft gewoond. Deze periode...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook