Advertentie

Mowgli van de Wolvenhorde

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Junior Lijsten 1   Topics 0

Wie kent niet het verhaal van Mowgli? Van Mowgli, het kleine jongetje dat verloren liep in de jungle van India en terechtkwam in de wolvenhorde. Van Mowgli, die vriendjes werd met Baloe, de dikke, bruine beer en Bagheera, de zwarte panter. Van Mowgli die gevangen genomen werd door de apenbende van Bandar Log en bevrijd werd met de hulp van Ka, de slang. Maar het verhaal van Mowgli is natuurlijk ook het verhaal van Shere-Kahn, de gestreepte tijger, die niet krijgt waar hij vindt dat hij rechtop heeft en precies daardoor aartsvijand nummer één van Mowgli wordt. En of Mowgli ook deze keer de strijd tegen Shere-Kahn zal winnen ... dat valt nog maar af te wachten.

Mowgli van de Wolvenhorde

Naar 'De Jungleboeken' van Rudyard Kipling: BOEK + CD

Een luisterboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Een verhaal over respect. Over komen en gaan. Over kennismaken en afscheid nemen. Over speelse, ondeugende jongens en wijze panters. Nu ja ... gewoon ... Een beregoed verhaal.

Deze 'Mowgli van de Wolvenhorde' is een eigenzinnige muzikale vertelling. Een beetje 'Peter en de Wolf', maar dan met dieren die net iets rauwer, net iets wilder, net iets minder berekenbaar zijn. Altijd spannend dus, maar ook af en toe behoorlijk grappig.

Vijf muzikanten 'blazen' het verhaal nieuw leven in. Amber Van Dongen maakte prachtige tekeningen die het verhaal niet alleen maar illustreren, maar het meteen een gevoelsmatige ondersteuning bieden. En meesterverteller Bert Verbeke vertelt zoals alleen meestervertellers kunnen vertellen.

Bert Verbeke: verteller
Koperkwintet Brassery
Jos Dom: tekst
Amber Van Dongen: grafische vormgever
Marc Goris : muziekcompositie

+


Genre
Kind & Jeugd
Luisterboeken
Uitgeverij
Kramat bvba
Eerste editie
26 april 2017
Laatste editie
26 april 2017
ISBN
9789462420663


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Nienke Pool Auteur

Intense muzikale vertelling

door: Nienke Pool 5 likes

Kramat is een kleine zelfstandige Vlaamse uitgever die garant staat voor eigenzinnige, bijzondere literaire parels voor jong en oud. Vanaf de oprichting geven zij enkel origineel Nederlandstalige werken uit. In een tijd waar menig lezer enkel vertaald werk leest, is dit een nobel streven....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mowgli van de Wolvenhorde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken