Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 6 3 0 2 0 1 0

Na de val

10

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Spots 1   Topics 0

Ik: ‘Dus je wilt dood?’ Hij: ‘Ja.’ Ik: ‘Liever vandaag dan morgen?’ Hij: ‘Ja.’
Journalist Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader, een excentrieke Amsterdamse boekhandelaar, van driehoog uit het raam springt. Hij overleeft de val niet. Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks met kinderen van ‘zelfmoordouders’ te maken. De nabestaanden die ze spreekt vertellen openhartig over de heftige nasleep van de zelfgekozen dood van hun vader of moeder.
Aangemoedigd door de openheid van deze volwassen kinderen besluit ze haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren. Op zoek naar antwoorden over hem, zichzelf en hun liefdevolle maar complexe vader-dochterrelatie duikt ze voor het eerst in de vele verhuisdozen vol kaartjes, brieven en dagboeken van haar vader. En durft ze eindelijk de audio-opnames die ze destijds als journalist-in-de-dop maakte terug te luisteren: gesprekken waarin haar vader onomwonden vertelt dat hij niet meer wil leven.
Na de val is een indrukwekkende zoektocht naar antwoorden op de vele vragen waar je als nabestaande mee te maken krijgt.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
14 januari 2020
Laatste editie
21 januari 2020
ISBN
9789038807553 , 9789038807560


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Marieke Scheers
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Marieke Scheers Hebban Recensent

Resepectvol boek over leven na de zelfdoding van een ouder

door: Marieke Scheers

Resi Lankester is freelancejournalist en fotograaf gespecialiseerd in gezondheid en reizen. Ze debuteert met het boek Na de val, zoektocht van een achterblijver (2020) over hoe het is om als kind achter te blijven na de zelfdoding van een ouder. Lankester is 26 jaar als haar vader van driehoog uit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Na de val

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken