Advertentie
Na de val

Na de val

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Ik: ‘Dus je wilt dood?’
Hij: ‘Ja.’
Ik: ‘Liever vandaag dan morgen?’
Hij: ‘Ja.’


Journalist Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader, een excentrieke Amsterdamse boekhandelaar, van driehoog uit het raam springt. Hij overleeft de val niet. Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks met kinderen van ‘zelfmoordouders’ te maken. De nabestaanden die ze spreekt vertellen openhartig over de heftige nasleep van de zelfgekozen dood van hun vader of moeder.

Aangemoedigd door de openheid van deze volwassen kinderen besluit ze haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren. Op zoek naar antwoorden over hem, zichzelf en hun liefdevolle maar complexe vader-dochterrelatie duikt ze voor het eerst in de vele verhuisdozen vol kaartjes, brieven en dagboeken van haar vader. En durft ze eindelijk de audio-opnames die ze destijds als journalist-in-de-dop maakte terug te luisteren: gesprekken waarin haar vader onomwonden vertelt dat hij niet meer wil leven.

Na de val is een indrukwekkende zoektocht naar antwoorden op de vele vragen waar je als nabestaande mee te maken krijgt.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
21 januari 2020
ISBN
9789038807553
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic