Advertentie

Nacht

86
Gelezen 104 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 50 Favoriet 5 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 3 Top25's 9   Topics 0
Nacht is een van de meest aangrijpende getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog. Dit meesterwerk van Elie Wiesel verscheen voor het eerst in 1958. Het boek vertelt hoe Wiesel, geboren in een Hongaars getto, als kind naar de nazivernietigingskampen Auschwitz en Buchenwald werd gezonden en er zijn familie verloor aan een wreedheid die niet in woorden te vatten is.
Nacht is een indrukwekkend pleidooi om nooit te vergeten tot welke onmenselijkheid de mens in staat is. Op een doordringende en krachtige manier, even persoonlijk als Het achterhuis van Anne Frank en even aangrijpend als het werk van Imre Kertész en Primo Levi, brengt Nacht het kwaad in zijn meest extreme vorm opnieuw tot leven. Voor deze nieuwe uitgave heeft Wiesel het boek herzien en een nieuw voorwoord geschreven, waarin hij ingaat op het blijvende belang van het boek.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Geschiedenis algemeen
Vertaald door
Kiki Coumans
Aantal pagina’s
143
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Laatste editie
01 juni 2010
ISBN
9789079088065 , 9789029077835 , 9789029086103 , 9789030403609 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Claar van Lieshout Boekverkoper

Recensie Nacht

door: Claar van Lieshout 1 like
Bijna 50 jaar nadat het eerste exemplaar Nacht van Elie Wiesel is verschenen, het boek gekocht en gelezen waardoor het ook voor mijn kinderen bewaard blijft , aanvankelijk ook gericht aan de naoorlogse kinderen gaat het boek weer een generatie verder en blijven daarmee ook de waarheden,de...

Sterk onder de indruk

door: TomD 1 like
Hongarije, 2de wereldoorlog. Elie wordt gedeporteerd naar een joods getto en verder naar Auschwitz en Buchenwald. De reis gaat te voet en per trein. Bovenop de ontberingen en verschrikkingen verliest hij wie hem dierbaar is. Toen ik dit las in 2008, had ik nooit eerder zo een concreet verslag van...

Nooit vergeten

door: Liesbeth Vegter 1 like
Een boek dat je moet lezen om nooit te vergeten .....

kort maar krachtig!

1 like
kort maar krachtig! Voor iemand aanrader te lezen die kort en krachtig over 2WW wilt weten. Indrukwekkend over toespraak gehouden door Elie Wielsel in ontvangst nemen van de Nobelprijs voor de Vrede die in de achterkant van het boek staat.

Recensie Nacht

door: Sanne de Bresser 1 like
Dit is een ontzettend heftig boek. Elie beschrijft dingen die hij echt mee heeft gemaakt in de oorlog, waardoor het heel aangrijpend is. Geen boek om weg te leggen en er niet meer aan te denken. Dit blijft je lang bij.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook