Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Naschokken
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 27 3 12 2 3 1 1

Naschokken

49

Rank 5023 Gelezen 52 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 154 Favoriet 1 Recensies 17
Non-fictie Artikelen 4 Newsroom 8 Lijsten 1   Topics 0

Als Nadia twee is, laat haar Armeens-Amerikaanse moeder hun gezin in de steek. Nadia blijft achter met haar kleine zusje en hun Ghanese vader, die als ambtenaar bij de Verenigde Naties werkt. Ze bewonen plekken over de hele wereld: Rome, Dar es Salaam, Kumasi en Londen. Nadia spreekt meerdere talen en heeft meerdere thuislanden. Ze vraagt zich af of ze Europees, Afrikaans of Amerikaans is. Of niets van dat alles? Als haar vader overlijdt, voelt Nadia zich meer dan ooit ontworteld en alleen.

Naschokken is het ontroerende verhaal van Nadia’s zoektocht naar haar identiteit, dat laat zien welke naschokken een trauma kan hebben op persoonlijk vlak, en ook hoe dat doorwerkt van generatie op generatie.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Signatuur
Eerste editie
02 maart 2021
Laatste editie
02 maart 2021
ISBN
9789056726249 , 9789044977646


Boekinformatie wijzigen


Recensies (17)

Keuze van de redactie

Een zoektocht naar identiteit

door: Anne Slofstra 1 like

'Ik heb in een ramp geleefd en een ramp heeft in mij geleefd. Tussen lichaam en omgeving: verstandhouding. Onze gemeenschappelijke talen zijn donder en weerkaatsing. In mijn hoofd zit een seismometer. het is zijn taak om te vertalen en te kalibreren.'

Nadia Owusu, bij verschijnen van dit boek 39...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Naschokken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.