Advertentie
Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland

Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Ruim twee miljoen inwoners van Nederland zijn elders op de wereld geboren. Voor veel van deze mensen is Nederlands niet de moedertaal (moerstaal), ze zijn 'anderstalig'. Hoe is het om anderstalig te zijn en omringd te worden door moedertaalsprekers? Tegen welke problemen loop je aan? Heeft anderstaligheid voordelen? Hoeveel impact heeft het op je leven?

Taaldocent en zangeres Mariska Reijmerink is haar hele leven al gefascineerd door taal, als een wezenlijk onderdeel van je identiteit. Mariska moet er niet aan denken om in een ander land dan Nederland te gaan wonen vanwege de taalachterstand die ze dan zou hebben. Je verstaat niet wat mensen tegen je zeggen. Je begrijpt niet wat mensen bedoelen. Uitdrukkingen kunnen een bron van misverstanden zijn.

In dit boek vraagt Mariska Reijmerink aan anderstaligen uit haar eigen omgeving hoe het is om in Nederland te wonen. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië vertellen hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed. Het levert een brede en boeiende kijk op Nederland en zijn inwoners op. En op het leren van Nederlands in het bijzonder en het leren van een taal in het algemeen. Bovendien geeft het antwoord op de vraag of muziek helpt bij het leren van een taal.
Genre
Business & Management
Taalonderwijskunde
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Uitgeverij De Graaff
Laatste editie
20 maart 2020
ISBN
9789493127036
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

informatief boek over taalverwerving bij anderstaligen

door: Carlita 1 like
Mariska Reijmerink is taaldocent en zangeres. Ze ziet taal als iets dat bij je identiteit hoort en was benieuwd hoe anderstaligen in Nederland dit ervaren. Ook was zij benieuwd of muziek een bijdrage zou kunnen leveren aan het leren van een taal. Om hier achter te komen, interviewde ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook