Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Omwille van de troon
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 27 3 24 2 4 1 4
VN:

Omwille van de troon

70

Gelezen 86 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 27 Favoriet 3 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2   Topics 0

Zomer 1948.In zijn wanhoop over de oogziekte van zijn jongste dochter Marijke haalt prins Bernhard de gebedsgenezeres Greet Hofmans binnen in Paleis Soestdijk.

Enkele maanden later zal zijn vrouw Juliana gekroond worden tot Koningin der Nederlanden. Hun huwelijk is dan al niet erg goed. Juliana is overtuigd religieus pacifiste, Bernhard een fervent voorstander van het Atlantisch bondgenootschap. Met Greet Hofmans heeft hij niets minder dan een Paard van Troje binnengehaald, want achter deze mysterieuze vrouw, de 'Raspoetin van Soestdijk' , staat een groep mensen die er alles aan is gelegen de macht te grijpen.

Wanneer Bernhard dat begrijpt, lijkt het al te laat. Hij, de echtgenoot van de machtigste vrouw van het land, is met handen en voeten gebonden door zijn eigen verleden, zijn schimmige connecties en amoureuze affaires. Tot het moment dat zijn vele vrienden, onder wie de Amerikaanse president Eisenhower, hun plannen trekken.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Omwille van de troon
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
27 september 2002
Laatste editie
27 augustus 2010
ISBN
9789023404484 , 9789023411543 , 9789023441878


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie

Een schot in de roos

door: Chris van Hoecke 1 like
Na de oorlog keert ogenschijnlijk de rust weer aan het Nederlandse Hof. Wilhelmina keert terug tot de orde van de dag en dochter Juliana (“Jula”) geniet van haar prille geluk met haar Duitse droomprins Bernhardt. Alles lijkt rozengeur en maneschijn, maar achter de muren van Soestdijk smeult het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Omwille van de troon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken