De-Bruin-Onder-het-ijs-658x1024
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 37 3 33 2 5 1 2

Onder het ijs

86

Gelezen 93 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 85 Favoriet 2 Recensies 18
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 5 Spots 6   Topics 0

Het is 2004. Een groep klimaatwetenschappers doet onderzoek op een schip in het Noordpoolgebied. Een van hen is Bas Fretz, een bijna-volwassen vrouw van 21 die nog met Lego speelt. Zij is mee in plaats van haar hoogleraar, Reinier, nadat die onverwacht is overleden. Ze hield net iets te veel van hem en ze zou graag weten of hij ook iets voor haar voelde, maar daar komt ze natuurlijk nooit meer achter, nu hij dood is.
Daar zit ze dan, als junior onderzoeker, op dat schip in het poolijs, tussen wildvreemde wetenschappers die elk zo hun eigen obsessies hebben. En als de expeditie dreigt te mislukken, wordt de kans steeds kleiner dat Bas er nog in slaagt om Reiniers wetenschappelijke ambities te verwezenlijken - laat staan die van zichzelf.
Onder het ijs is een originele roman over liefde en verlies, de wereld van de wetenschap en de macht en onmacht van de mens. Spannend, sprankelend en sfeervol - een romandebuut om van te smullen.

Ellen de Bruin is redacteur bij NRC Handelsblad en nrc.next. Ze schrijft vooral over wetenschap, psychologie en menselijk gedrag.

'Verliefdheid, rouw en microbiologie: een combinatie die verrassend goed werkt!' Paulien Cornelisse

'In Onder het ijs beschrijft Ellen de Bruin de ontluistering ironisch en indringend, de ontluistering van wetenschap, liefde en katten, en ze weet je daarna ook nog met die ontluistering te verzoenen. Veel meer hoeft literatuur niet te doen.'Arnon Grunberg

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
10 januari 2018
Laatste editie
04 januari 2018
ISBN
9789044634457 , 9789044634464
Boekinformatie wijzigen


Recensies (18)

Keuze van de redactie

Onder het ijs ligt veel verborgen

door: Jan Stoel
“Niemand sterft ooit maar één keer. Twee keer is toch wel het minimum. De eerste keer sterft alleen het lichaam. Sowieso ben je pas echt dood als niemand meer aan je denkt. En waar ben je in de tussentijd?”


Dit vraagt Bas Fretz, een eenentwintigjarige studente die meegaat op een wetenschappelijke...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Onder het ijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken